Lustov

 15 ЛЮТОГО  ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ.

ОДНИМ ІЗ УЧАСНИКІВ ВІЙНИ В АФГАНІСТАНІ БУВ НАШ ЗЕМЛЯК

ЛУСТОВ ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ

Лустов Володимир Миколайович народився 14 вересня 1964 року в селищі міського типу Комсомольське Зміївського району Харківської області.

По закінченню школи, працював слюсарем на Зміївській ТЕС. До Збройних сил СРСР його призвали 29 вересня 1982. З грудня 1982 року (за іншими даними з червня 1983 року) в Афганістані.

Був рядовим на посаді стрілець-гранатометник у 191-му окремому мотострілецькому полку. Під час служби, п'ять разів бував у бойових рейдах та більше тридцяти раз супроводжував колони. 2 жовтня 1983 він перебував у складі загону забезпечення руху колони, коли вона, поблизу кишлака Сурпуль провінції Вардак потрапила в засідку і була обстріляна. Помер під час допомоги пораненому товаришу у цій сутичці. Похований у селі Лиман Зміївського району. Згідно «Книзі Пам'яті про радянських воїнів» Лустов Володимир Миколайович в бою проявив себе сміливо і рішуче.

Лустов В.М. нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно).Ім'я Лустова В.М.. викарбуване на одній з плит Меморіального комплексу пам'яті воїнів України, полеглих в Афганістані у Києві та на одній з плит Меморіалу пам'яті воїнів-інтернаціоналістів у Харкові. Меморіальні дошки встановлені в смт. Слобожанське на будинку по вул. Дружби, 1, на будівлях Слобожанської гімназії №2 та Зміївського професійного енергетичного ліцею.