У Слобожанській селищній раді відбулася робоча зустріч Слобожанського селищного голови Дмитра ДІХТЯРА з головою постійної депутатської комісії з питань промисловості, будівництва, агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства, земельних відносин та екології Слобожанської селищної ради Олександра ПОЛЬКА, старости Нижньобишкинського старостинського округу Віктора СЕВЕРІН, спеціалістів відділу з земельних та екологічних питань Слобожанської селищної ради за участю заступника начальника відділу No8 Управління надання Адміністративних послугГУ Держгеокадастру у Харківській області Романа ЩЕРБАКА.

На зустрічі було обговорено шляхи вирішення питання, щодо зменшення суми нарахованого Державною податковою службою України власникам земельних часток (паїв), угіддя — сіножаття та пасовища, мінімального податкового зобов’язання.

Мінімальне податкове зобов’язання - це новий податок, нарахування якого здійснюється незалежно від того, користується громадянин земельною ділянкою чи ні, тому сплата податку за земельні ділянки кормових угідь, які в більшості не використовуються, є для громадян додатковим фінансовим навантаженням. У зв’язку з тим, що більшість платників, це люди похилого віку, було вирішено Слобожанській селищній раді централізовано звернутися до ГУ Держгеокадастру у Харківській області з клопотанням про внесення до АС ДЗК відомостей про земельні частки (паї) (угіддя — сіножаття та пасовища) на які було видано Державні Акти на право власності на земельні ділянки у 2012 році. Це буде законною підставою для зменшення розміру нарахованого податку.