01

13 жовтня 2023 року відбулась зустріч Слобожанського селищного голови з начальником Чугуївського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області щодо процесу реалізації створення функціонування місцевої пожежної охорони в Слобожанській селищній територіальній громаді.

02

Начальником Чугуївського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській було наголошено, що відповідно до регіонального Плану розвитку поставлено завдання створення двох пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони в Слобожанській селищній територіальній громаді.

Враховуючи той факт, що на виконаня заходів з забезпечення пожежної безпеки на об’єктах, що знаходяться в підпорядкуванні Слобожанської селищної територіальної громади виділяються великі кошти, наприклад в 2021 році близько 2,5 млн. грн., в 2022 році 378,00 тис. грн., в 2023 році вже виділено близько 2.05 млн. грн. Тому враховуючи фінансові можливості бюджету громади, необхідно забезпечити функціонування хоч би одного пожежно-рятувального підрозділу місцевої пожежної охорони в Слобожанській селищній територіальній громаді.

Яке утворено рішенням Слобожанської селищної ради ХL сесії VІІІ скликання від 17 серпня 2023 року № 1734-VІІІ. Рішенням Слобожанської селищної ради ХLІІ сесії VІІІ скликання від 21 вересня 2023 року №1766-VІІІ було затверджено Положення про комунальну установу «Місцева пожежна охорона Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області», затверджено структуру та штатний розпис у кількості 16 чоловік а саме:

Основні:

Начальник МПО – 1 чоловік

Начальник караулу – 4 чоловіка

Водій автотранспортних засобів – 5 чоловік

Пожежний рятувальник – 5 чоловік

Допоміжні:

Бухгалтер – 1 чоловік.

А з 03.10.2023 року розпорядженням голови призначено керівника місевої пожежної охорони..

Місцем розташування МПО визначено: Харківська область, Чугуївський район, село Шелудьківка, вулиця Горького, будинок 67-Г.

Приміщення в якому буде розташований пожежно-рятувальний підрозділ потребує ремонту на сьогоднішній день розроблений проєкт та пройдена експертиза по реконструкції приміщення для пожежного ДЕПО у селі Шелудьківка. Орієнтовне утримання місцевої пожежної охорни складатиме близько 3,5 млн. грн, на 2024 рік.

Начальником Чугуївського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області було запевнено, що для функціонування МПО в громаді, ГУ ДСНС України у Харківській області буде безкоштовно надано вживану пожежну техніку та пожежно-технічне і рятувальне обладнання, та також надано методичну та практичну допомогу по функціонуванню МПО.