Слобожанська селищна територіальна громада стала однією з 11 громад Харківської області, які долучилися до участі у проєкті  USAID "Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування "ГОВЕРЛА".

09 жовтня 2023 року Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр взяв участь у заході, за участі Віце-прем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, Посла США в Україні Бріджит Брінк та начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, під час якого були підписані відповідні меморандуми з USAID.

До участі в проєкті Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування "ГОВЕРЛА" долучилися Харківщина та Миколаївщина.

До проєкту, який уже успішно реалізується в низці областей України, будуть залучені 11 громад Харківської області.

Ця програма розрахована до 2027 року та передбачає підтримку органів місцевого самоврядування у впровадження реформи децентралізації як на загальнодержавному, так і на регіональному рівнях.

Зокрема, передбачено надання допомоги ОМС у питаннях організації виплат компенсацій за пошкоджене та знищене майно, проведення навчання з представниками ОМС, сприяння здійсненню громадського контролю в громадах, покращенню системи адміністрування місцевих податків, формуванню місцевих громадських ініціатив тощо.

Дякуємо нашим партнерам з USAID та продовжуємо працювати задля перемоги та розвитку громади.