08.05.2023 року відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Слобожанської селищної ради на якому були розглянуті наступні питання:

1. Про стан вуличного та об’єктового протипожежного водопостачання на території Слобожанської селищної територіальної громади.

2. Про ідентифікацію об’єктів підвищеної небезпеки на території громади.

3. Про організаційні і практичні заходи щодо запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об'єктах громади на 2023 рік.

 

1. За результатами обговорення І питання комісією вирішено керівникам об’єктів вуличного та об’єктового протипожежного водопостачання на території Слобожанської селищної територіальної громади провести в найкоротший термін роботу щодо усунення недоліків виявлених при перевірці представниками 58 ДПРЧ 10 ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Харківській області по джерелам зовнішнього протипожежного водопостачання розташованих на території громади.

2. За результатами обговорення ІІ питання комісією вирішено керівниками об’єктів підвищеної небезпеки, розташованих на території громади, провести повторну ідентифікацію цих об’єктів у відповідності до Порядку ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та їх обліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2022 №1030.

3. За результатами обговорення ІІІ питання комісією вирішено через небезпеку від вибухонебезпечних предметів у зв’язку з проведенням бойових дій на території Харківської області та з метою збереження життя та здоров’я населення заборонити відвідування населенням місць масового відпочинку на водних об’єктах Слобожанської селищної територіальної громади під час воєнного стану.

Орендарям водних об’єктів, керівниками баз відпочинку, власниками водних об'єктів, які розташовані на території громади: організувати роботу щодо встановлення в місцях для купання, табличок, стендів та іншої наочної агітації заборонного та попереджувального характеру «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!» та забезпечити виконання вимог правил охорони життя людей на водних об’єктах України, які затверджені наказом МВС від 10.04.2017 року № 301 зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 04 травня 2017 р. за № 566/30434.