thumb newsDocument 800x533 e2e1

«Довідник безбар’єрності» – це перший в Україні гід із толерантної взаємодії, нещодавно він став одним із переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн 2022» від Книжкового Арсеналу.

Його дизайн є унікальним, адже розроблений не лише за принципами естетики, а насамперед – безбар‘єрності. Видання доступне людям із порушеннями зору та слуху, адже в ньому є шрифт Брайля, конгревне тиснення ілюстрацій, QR-коди на переклад жестовою мовою.

Побачити друкований посібник з нової етики спілкування можна у національних та обласних бібліотеках, а електронна версія завжди доступна за посиланням.

«Я вітаю усіх, хто долучився до створення видання, з цією перемогою. Та закликаю кожного видавця застосовувати принципи безбар‘єрності у всіх своїх проєктах, адаптувати книги, щоб вони були доступні кожному та кожній в Україні. Бо культура – це про рівність. Культура – це про руйнування перешкод поміж людьми. І я пишаюся, що нині ми – у тому числі й такими перемогами – демонструємо це світові», – зазначила перша леді Олена Зеленська.

Довідково

«Довідник безбар‘єрності» створений у межах ініціативи «Без бар'єрів». Друк книги став можливим завдяки World Health Organization Ukraine; Група ДТЕК; Fairmont Grand Hotel Kyiv; Книжкова платформа Yakaboo; Ощадбанк; Видавництво ist publishing; ГО «Безбар’єрність».


Джерело: Офіційний веб-сайт Харківської обласної військової адміністрації, https://kharkivoda.gov.ua/news/119866