Поліцейський офіцер громади — це офіцер Національної поліції України, який живе та працює у територіальній громаді. Його головні завдання — забезпечувати порядок і запобігати правопорушенням і злочинам у межах територіальної громади. Принципова відмінність – постійне знаходження Поліцейського офіцера громади в робочий час на території населених пунктів громади, а також підзвітність Голові територіальної громади.

В березні 2021 році Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр підписав Меморандум про співпрацю та партнерство між ГУ Національної поліції в Харківській області та Слобожанською селищною радою, в рамках реалізації якого зі сторони селищної ради здійснені наступні заходи:

  1. Створені належні умови для служби та відпочинку поліцейських офіцерів громади у відповідності до законодавства України, а саме: проведений поточний ремонт внутрішніх приміщень і фасадної частини будівлі, а також меблювання приміщень по вул. Дружби, 6 в смт. Слобожанське, в яких визначене місце розміщення Поліцейської станції Слобожанської селищної територіальної громади, на загальну суму 40 тис.грн.
  2. Виділена субвенція Чугуївському РУП ГУНП в Харківській області на придбання автомобілю Renault Duster на суму 557,2 тис. грн., який буде використовуватися Поліцейськими офіцерами Слобожанської територіальної громади для виконання своїх посадових обов’язків.

26 січня 2022 року відбулось офіційне представлення Поліцейського офіцера громади сектору взаємодії з громадами ВП ГУНП в Харківській області капітана поліції Олександра Міняйло, який здійснюватиме надання поліцейських послуг, передбачених Законом України «Про Національну поліцію», на території населених пунктів Слобожанської селищної територіальної громади.

З нагоди відкриття Поліцейської станції в Слобожанській селищній територіальній громаді, Дмитро Діхтяр подарував новопредставленому Поліцейському офіцеру громади персональний ноутбук.

Бажаємо Поліцейському офіцеру громади успіхів та натхнення на новому робочому місці! Сподіваємося, що поява Поліцейської станції громади матиме значний позитивний вплив на стан правопорядку на території населених пунктів Слобожанської селищної ради.


Адреса для звернень до Поліцейського офіцера громади:

смт. Слобожанське, вул. Дружби, 6

тел. (099) 953-92-25

графік роботи: пн – пт з 9.00 до 18.00