144626345 230958492033022 6886666205101377855 n

На превеликий жаль, анонсовані керівництвом Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» події https://cutt.ly/0kTjTJR , що є наслідком зношеності та незадовільного стану мереж водопостачання, водовідведення та теплопостачання в смт Слобожанське, виявилися набагато ближчими ніж хотілося б та очікувалося https://cutt.ly/zkTjGVv .

Масштабне пошкодження каналізаційного колектора, що сталася по вул. Я. Мудрого, є лише початком катастрофічної ситуації з мережами селища. Подібні аварійні ситуації спричиняють не тільки незручності для мешканців прилеглих будинків, а й несуть загрозу повноцінного функціонування усіх систем життєзабезпечення селища вцілому. Окрім цього, руйнуються значні площі елементів благоустрою селища, які, як показує практика, не відновляються, або відновляються з великими зусиллями (багатократними проханнями-вимогами з боку селищної ради) та через значний проміжок часу.

Вихід зі ситуації, що склалася, з метою збереження повноцінного та якісного забезпечення мешканців смт Слобожанське послугами з водопостачання, водовідведення та теплопостачання, що надаються Зміївською ТЕС, можливий лише за умови прийняття відповідальності за цю ситуацію усіма сторонами відносин:

  1. Забезпечення Зміївською ТЕС, яка надає ці послуги, повноцінне утримання мереж, включаючи реконструкцію та капітальний ремонт зношених ділянок та систем вцілому.
  2. Оплату споживачами отриманих послуг у повному обсязі, у встановлені терміни та за ОБГРУНТОВАНИМИ тарифами.
  3. Розгляд питання про прийняття мереж водопостачання, водовідведення та теплопостачання в смт Слобожанське у комунальну власність за умови проведення їх капітального ремонту або реконструкції їх поточним власником (Зміївською ТЕС ПАТ «Центренерго»).