Навесні, з настанням перших теплих днів люди починають господарювати на подвір’ях, городах , полях, прилеглих територіях, вирушають на відпочинок до найближчих мальовничих куточків – лісів, річок, гайків.  З підвищенням температури повітря та встановлення бездощової погоди починається пожежонебезпечний період. Значна частина пожеж виникає саме через людський фактор.

Тому, протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • розведення багать у лісі, на торфовищах, в заплавах річок та водосховищ;
  • заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;
  • палити, кидати у лісі та на сухій траві непогашені сірники, недопалки;
  • спалювання трави, сміття, залишків рослинності на сільгоспугіддях, на землях лісового фонду, вздовж доріг, на територіях приватних садиб тощо.

У разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомити про це територіальні підрозділи ДСНС.

Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства будуть нести відповідальність, визначену статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 245 Кримінального кодексу України.

Пожежу легше попередити, ніж загасити. Ми разом повинні  робити все можливе для запобігання пожеж та збереження нашого середовища для майбутніх поколінь.