yalynka z birkoyu 750x350

Слобожанська селищна рада повідомляє, що під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2023 року слід неухильно дотримуватися законодавства у сфері охорони природи, за порушення якого передбачена відповідальність. До відповідальності можуть бути притягнуті, як продавці так і покупці рослин з накладенням штрафу у розмірі від 510 до 1700 грн. з конфіскацією незаконно проданого чи купленого дерева.

Нагадуємо, що кожне дерево, яке законно реалізується, обов’язково має бути промарковане биркою або етикеткою. На кожному з цих уніфікованих засобів має бути розміщений унікальний номер та відповідний йому штрих-код. Ці дані можна перевірити на сайті Державного агентства лісових ресурсів України за посиланням: https://open.ukrforest.com/. Якщо код не зазначений на вказаному ресурсі, це  може свідчити про підробку даних та незаконний поруб і продаж лісових насаджень.

Слобожанська селищна рада закликає кожного мешканця нашої громади з відповідальністю поставитися до дотримування природоохоронного законодавства!