IMG 20240531 WA0000

З метою покращення епідеміологічної ситуації та запобігання поширенню сказу на території селища Слобожанське, КП «Комунальник» було укладено договір зі спеціалізованим підприємством щодо надання послуг з відлову тварин.

IMG 20240531 WA0001З 24.05.2024р. в селищі Слобожанське було розпочато заходи з вилову безпритульних собак, їх вакцинації проти сказу, стерилізації, обробки від паразитів, маркування. Після реабілітації тварин, які не проявлять агресії, буде повернуто до місць їхнього вилову.

Кожен з мешканців громади повинен розуміти: головними чинниками у збільшенні кількості безпритульних тварин на вулицях завжди стоїть людська легковажність чи безвідповідальність. Тому звертаємось до жителів громади з проханням  дотримуватись обов’язку утримувати своїх тварин в межах свого подвір’я і не випускати в само вигул, проводити щорічну вакцинацію тварин від сказу оскільки наявність чи відсутність вакцинації ставить під загрозу здоров’я людей та інших домашніх тварин, контролювати народжуваність своїх домашніх тварин по можливості стерилізувати, не залишати напризволяще домашніх тварин.

Тварина не повинна відповідати за проблему, яку створили люди, адже всі безпритульні тварини, які зараз є на наших вулицях, фактично потрапили туди не зі своєї волі, а по причині безвідповідальності «господарів».