☝️Стратегія розвитку територіальних громад - це програма дій направлених на виконання та досягнення цілей, стратегічних завдань визначених завдяки вивченню думки та бажань мешканців громади, проаналізованих географічних, економічних, політичних, історичних умовам та можливостей громади. ❗Стратегія це документ без якого неможливий рух в напрямку досягнення розвитку.
☝️Роботу над створенням Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громад було розпочато 03 лютого 2022 року. Зараз дуже складно, майже неможливо вирахувати пріоритетні напрямки діяльності через постійні зміни завдань та дуже специфічні умови існування сьогодення. Але ми робимо чимало, щоб бюджет був наповнений, а його витрачання повинно відповідати стратегічним цілям досягнення розвитку громад. Через це ми повернулись до роботи по створенню Стратегії та пройшли вже декілька етапів її обговорення (обговорення з молоддю, обговорення з робітниками бюджетних установ).
📢В рамках розробки Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громади, з метою консультування та врахування думки мешканців громади та зацікавлених сторін, нещодавно відбулася зустріч Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря, членами комісії та фахівців по створенню стратегії з представниками підприємств, бізнесу та керівниками фермерських господарств. Успішний бізнес, сприятливі умови його розвитку, залучення інновацій, розвиток сільськогосподарської галузі, створення нових підприємств є базисною умовою, беззаперечною перспективою для розвитку нашої громади в майбутньому.
☝️На зустріч було запрошено підприємців, керівників підприємств промисловості та аграрного сектору.
Дуже шкода, але і дуже показово, що деякі підприємці відмовились від спілкування прямо визначившись, що розвиток громади їх не цікавить.
📖Під час зустрічі відбулася активна дискусія та обговорення проблем бізнесу, ідеї по його розвитку, розвиток деяких напрямків, галузей бізнесу та підприємництва. Також обговорені стратегічні напрямки розвитку та поточних проблем громади.
✍️Думка представників бізнесу, підприємств та фермерів є дуже важливою складовою при побудові плану розвитку через те, що це основний, реальний ресурс та досвід.
☝️В результаті зустрічі, усі пропозиції та зауваження присутніх взяті до уваги та будуть враховані і внесені до плану розвитку Стратегії громади.
✔️Детально про проходження етапів створення Стратегії розвитку Слобожанської селищної територіальної громади можна відслідкувати на сайтах https://www.facebook.com/groups/213434314562029 та http://km-sov.gov.ua/