Одним з важливих напрямків забезпечення принципів самоврядування це постійний контакт з мешканцями громади, залучення до співпраці активної її частини. Особливо важливим є спілкування з молоддю - вивчення їх думки, бажань та надавати впевненість в реальній можливості впливати на життя громади.

Після обговорення з представниками молодіжного руху нашої громади перспектив створення «Стратегії розвитку», почувши хід думок та напрямки бажань, було ініційовано та проведено зустріч Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря з підростаючим поколінням. Зустріч була цікавою, змістовною та позитивною.

Насамперед, юних гостей цікавила структура та повноваження селищної ради. Дмитро Миколайович детально зупинився на повноваженнях депутатів ради, значення кожного структурного підрозділу, повноваження старост тощо...  Жваве обговорення у молодого актива та Слобожанського селищного голови викликали проблемні питання, які існують в громаді. На дієвих прикладах Дмитро Миколайович проінформував допитливу молодь про можливі шляхи розв’язання проблем громади в цілому.

Поділилися діти і своїми побажаннями щодо втілення в життя нових ідей і планів, спрямованих на особистий розвиток, як громади в цілому, так і окремих населених пунктів. Деякі із присутніх юнаків зазначили, що мріють присвятити свій професійних шлях ставши працівниками органу місцевого самоврядування.

Дмитро Миколайович закликав молодь не боятися ставити перед собою великі плани та завдання, адже, навіть, на перший погляд недосяжні, мрії мають властивості збуватися. Завважив, що все ж таки молодь Слобожанської селищної громади має чимало досягнень та дуже талановита.

На завершення зустрічі Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр закликав активну молодь громади співпрацювати з селищною радою, адже саме завдяки їх ініціативності та безпосередній участі у житті наших населених пунктів, буде залежати майбутній розвиток нашої  громади.

Дмитро Миколайович висловив вдячність підростаючому поколінню за  активність, наполегливість, ініціативність. Бо молодь – це наше майбутнє!