03.05.2023

Всеукраїнський  марафон освітніх практик «Практичні кейси: проведення уроків фізичної культури з використанням дистанційних технологій».

День 2

Пріоритетним напрямком роботи кожного навчального закладу  є підвищення якості освіти через використання інноваційних технологій на уроках . Тому сучасний педагог повинен досконало володіти знаннями в області цих технологій і успішно застосовувати їх на своїх уроках. Вчитель, використовуючи сучасні технології, може удосконалювати не лише фізичні якості, а також розвивати творчій потенціал учнів.

Практика показує, вживання ігрових технологій підчас дистанційної форми навчання на уроках фізичної культури з врахуванням вікових особливостей не втрачає актуальності. Кожному віку відповідає свій набір ігор, хоча бувають і виключення. Ігрова технологія є унікальною формою вчення, яка дозволяє зробити звичайний урок цікавим і захоплюючим.

Ігрова діяльність на уроках фізичної культури займає важливе місце в освітньому процесі. Цінність ігрової діяльності полягає в тому, що вона враховує педагогічну та психологічну природу дитяти, відповідає його потребам і інтересам. Гра формує типові навики соціальної поведінки, специфічні системи цінностей, орієнтацію на групові і індивідуальні дії, розвиває стереотипи поведінки в суспільстві.

Вчителі фізкультури Слобожанської громади прийняли активну участь у марафоні, всі нові знання отримають наші діти.