КУ "Слобожанський центр  надання соціальних послуг" інформує:
 
Цього тижня з 25 листопада стартує щорічна всеукраїнська акція "16 днів проти насильства ", яка буде продовжуватися до 10 грудня 2022 року. Головна ціль акції- привернути увагу до важливості подолання будь- яких форм насильства у громадській чи приватних сферах, які є порушенням прав людини.
Найбільш розповсюдженим видом насилля у побуті є саме гендерно зумовлене насильство, за ознакою статі.
Основними проявами гендерного насильства є:
- домашнє насильство
- сексуальне насильство над людьми
- примус до сексу та зловживання ним
- нехтування потребами людини
Гендерне насильство  не має вікових, освітніх, соціально- економічних, географічних обмежень. Гендерне насильство властиве  усім соціальним групам. Проте дані свідчать,  що певні характеристики жінок, такі як сексуальна орієнтація, інвалідність чи етнічне походження, а також фактори оточення, такі як гуманітарні кризи, зокрема внаслідок воєнних  конфліктів значно підвищують вразливість жінок.
Якщо ви або ваші знайомі  зіткнулись з проявами насильства, невідкладно звертайтеся за допомогою за телефоном  102. Або за телефонами національної гарячої лінії 0800500335, короткий номер 386. Також будемо раді співпраці в нашому Центрі надання соціальних послуг Слобожанської селищної ради за адресою Дружби 6, тел. 0953271923.
Разом ми сильні!
#16днівпротинасильства