IMG 389c5eb1503913ff43afd9893fc5da8f V

Відповідно до відповіді начальника Зміївського відділення АТ «Харківгаз» Гнирі С.А. від 08.10.2021 року на запит Слобожанської селищної ради працівниками «Харківгаз» 30.09.2021 року проводились аварійно-ремонтні роботи по відновленню ізоляційного покриття газопроводу низького тиску та усунення можливого витоку газу, місце якого можливо виявити лише після проведення шурфового огляду газопроводу по вулиці Гвардійській в с. Благодатне Чугуївського району Харківської області.

При попередньому обстеженні газопроводів приладовим методом шурфування по с. Благодатне було виявлено три місця пошкодження ізоляційного покриття та одне місця з підозрою на витік газу з газопроводу низького тиску.

Прибувши за вказаною адресою для підготовчих земельних робіт та подальшого проведення аварійно-ремонтних робіт газопроводу низького тиску, представники АТ «Харківгаз» не змогли розпочати роботи, в зв’язку з блокуванням проїзду спеціальної техніки АТ «Харківгаз».

Також за інформацією АТ «Харківгаз» 11.10.2021 року Зміївським відділенням АТ «Харківгаз» планувалося проведення ремонтних робіт та регулювання обладнання ГРП № 45 на газопроводі низького тиску за адресою: вулиця Жовтнева в с. Благодатне Чугуївського району Харківської області. При проведені зазначених робіт. Роботи на ГРП 45 також невиконані через необґрунтовані дії невідомих осіб.

Згідно регламенту аварійних робіт АТ «Харківгаз» в с. Благодатне було заплановано закінчити роботи за один робочій день, але через блокування обладнання та спеціальної техніки АТ «Харківгаз» роботи не виконані, а населення с. Благодатне залишилося без газопостачання.

За даними фактами керівництво АТ «Харківгаз» звернулось письмовим зверненням до правоохоронних органів.

Слобожанська селищна рада також негайно звернулась до керівництва АТ «Харівгаз», щодо роз’ясненням дій підлеглих підприємства та неузгодженості дій з органними місцевого самоврядування.

Як завжди і цю гостру ситуацію, зовсім не з метою її вирішення, використовують деякі користодобувачі. Деякі, як кажуть «на опите» розхитують ситуацію залишаючись в тіні.

Робітники «Газових» структур вже далеко не вперше проводять свої дії жорстко, незважаючи, що ми їх клієнти та платимо їм немалі гроші. З початку було Слобожанське, Лиман, Донець. Бунти мешканців, без відповідні скарги та претензії Селищної та сільських рад. Це яскраво мовить про узгодженість такої політики та поведінки «Газових» структур нашою владою.

Кожна дія має свої наслідки. Через блокування робіт АТ «Харківгаз» понад 200 абонентів в с. Благодатне залишилися без газопостачання в період початку опалювального сезону.

Слобожанська селищна рада направила запит начальнику Зміївського відділу поліції, щодо надання правової оцінки дій які призвели до конфлікту, блокування робіт та майна АТ «Харківгаз», відключення від газопостачання цілого населеного пункту.