13 березня жителі селища Слобожанське стали свідками грандіозної програми. З кожним роком свято «Масляна» збирає все більше та більше людей.

Після зими люди скучили за веселощами, їм хочеться сонця й радості - саме тут вони змогли це отримати. Це традиційне свято гармонійно вплітається в історію нашої країни з радістю сприймається людьми і з задоволенням його відзначають. Протягом дня усі могли взяти участь у конкурсах, спортивних змаганнях, подивитися концерт за участю аматорських колективів Слобожанської громади, поринути у казковий світ разом з учасниками театральної студії «Абракадабра». Серед чоловіків популярністю користувався конкурс підкорення «Стовпа-колодія». Піднятися на верхівку стовпа було безліч бажаючих, самі найсильніші отримали подарунки. Крім того, на Масляній можна було не тільки розважитися, але і покуштувати народні традиційні страви на «Фестивалі вареників».

14 березня на території селища Донець біля сільського Будинку культури відбувся захід «Масниця іде млинці та мед несе». Ярмарок вареників, млинців та всіляких смаколиків. Для мешканців та гостей селища була підготовлена конкурсно-розважальна програма, за участі театру «Абракадабра», та художніх колективів Слобожанського Палацу культури. Також усі бажаючі змогли підкорити «Стовпа – колодія» та отримати подарунки. Прощалися із зимою спаленням опудала та зустрічали «Весну-красну».

Також 14 березня на території села Скрипаї біля кафе «Пульс» запальними танцями, смачними млинцями, виступом народного вокального колективу «Осінні барви», Вокальним ансамблем «Скрипаї» хороводами та піснями - саме так яскраво та весело зустріли свято Масляної у селі Скрипаї.