Урядом 30 серпня 2024 року був прийнятий Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню в опалювальному сезоні 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива (далі - грошова допомога на опалення).

Одержувачами грошової допомоги на опалення є особи, які фактично проживають у Слобожанській територіальній громаді Чугуївського району Харківської області у житлових будинках, житлових приміщеннях (житлових кімнатах), які опалюються твердим пічним побутовим паливом.

Грошова допомога на опалення не надається у разі, коли одержувач або інший член сім’ї (домогосподарства) вже отримував будь-яку допомогу (в натуральній чи грошовій формі) на опалювальний сезон 2024/25 року, метою якої є забезпечення твердим пічним побутовим паливом, крім допомоги з державного або місцевого бюджетів.

Також допомога не надається у разі, коли особа або інший член сім’ї (домогосподарства) були включені до списків МОМ, які складалися у Слобожанській територіальній громаді протягом серпня – вересня 2024 року.

Жителі сільських населених пунктів Слобожанської селищної ради, що потребують допомоги, звертаються до 16 вересня 2024 р. із заявою встановленого зразка до старост старостинських округів за місцем розташування домогосподарства, а жителі селищ Благодатне та Донець до відділу соціального захисту населення Слобожанської селищної ради.

При собі мати:

1) документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тимчасове посвідчення громадянина України) одержувача та всіх членів сім’ї (домогосподарства), які фактично проживають у відповідному домогосподарстві;

2) довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків одержувача та всіх членів сім’ї (домогосподарства), які фактично проживають у відповідному домогосподарстві, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті громадянина України;

3) довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (якщо в домогосподарстві є внутрішньо переміщені особи);

4) документи, що підтверджують факт проживання в домогосподарстві: паспорт громадянина України (з відміткою про реєстрацію місця проживання) та/або довідка (витяг) про реєстрацією місця проживання, та/або акт обстеження факту проживання особи без реєстрації місця проживання за даною адресою тощо;

5) банківські реквізити (у стандарті ІВAN).

Грошова допомога на опалення надається на все домогосподарство одноразово в опалювальному сезоні 2024/25 року.