Title

Лише за вихідні в Україні на водоймах загинуло 66 людей з них 10 дітей. Бережіть найцінніше – життя дітей. Постійно розповідайте їм про правила безпеки і не залишайте малечу без нагляду біля води.

 

Не заходьте у воду на підпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені в своїх силах. Шановні дорослі пам’ятайте ви відповідаєте не лише за своє життя, а й за життя дітей, що вам довіряють. Не дозволяйте дітям самим купатися, гратися на березі водойми або на будь яких ділянках звідки можна впасти у воду (пірси, мости, понтони тощо)! Будьте гідними їх довіри, вчить дітей безпечному відпочинку власним прикладом!

 

Діти мають постійно знаходитись під контролем, незалежно від їхніх навичок у плаванні. Що ж стосується немовлят та тих малюків, які не навчились плавати, то поруч з ними у воді повинні постійно бути дорослі.

 

Які правила поводження біля водойми мають пам’ятати батьки

  1. Для того, щоб наблизитись до води, спочатку дитина має запитати дозволу.
  2. Дитина не може купатись без нагляду.
  3. Дорослий, який буде спостерігати за безпекою малечі, має не боятись води та бути у тверезому стані, щоб у будь-який момент мати змогу підстрахувати її.
  4. Не можна дозволяти дитині користуватись надувними матрацами, човнами, колами самостійно. Особливо це стосується випадків, коли вітряна погода, водойма досить глибока та має течії.
  5. Пірнати з човнів та сидіти на борті надзвичайно небезпечно.
  6. Залишати дитину без нагляду в басейні чи навіть у ванні теж може бути небезпечно.
  7. Довіряти життя своєї малечі старшим за неї дітям також не варто.

 

Не нехтуйте забороною! Небезпека може бути на кожному кроці! Бережіть себе та своїх близьких!

 

Рішенням місцевої комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Слобожанської селищної ради (протокол №1 від 15.03.2024 року) прийнято рішення заборонити відвідування населенням місць масового відпочинку на водних об'єктах Слобожанської селищної територіальної громади протягом купального сезону 2024 року через воєнний стан  у зв’язку із можливою наявністю вибухонебезпечних предметів на пляжах та/або на дні акваторії відповідних водних об’єктів.