ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВИРОБНИЧА КОМПАНІЯ «АВТОСТРАДА» (скорочена назва ТОВ «ВИРОБНИЧА КОМПАНІЯ «АВТОСТРАДА»»), код з ЄДРПОУ 43079409, місцезнаходження: Україна, 21036, Вінницька область, Вінницький район, м. Вінниця, вул. Праведників Світу, 4-а, к. 311, контактна особа: провідний інженер ОНС – Марина Танасійчук, телефон (0432) 50-40-35, електронна пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., оголошує наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для власного об’єкту по функціонуванню мобільної тимчасової асфальтобетонної установки КДМ-2067 та пересувної грунтозмішувальної установки ДС50Б за адресою: Харківська область, Чугуївський район, Слобожанська селищна громада, смт Слобожанське, Балаклійське шосе, 46 б.

Метою отримання дозволу є отримання дозволу для новоствореного об’єкту. В наявності Висновок з ОВД про допустимість провадження діяльності від 05.10.2023 року № 03.02-20/010 (реєстраційний номер справи №202371710884), виданий Департаментом захисту довкілля та природокористування ХОВА.

Основна спеціалізація підприємства ТОВ «ВК «АВТОСТРАДА» – виробництво асфальтобетонних сумішей та грунтощебеневих сумішей, що використовуються для будівництва доріг.

На проммайданчику в смт Слобожанське ТОВ «ВК «АВТОСТРАДА» передбачено розміщення мобільної тимчасової асфальтобетонної установки КДМ-2067 та пересувної грунтозмішувальної установки ДС50Б, використання фронтальних навантажувачів, заправного пункту та резервуарів з дизпаливом, заточного верстату, зварювального посту.

Основні забруднюючі речовини, що викидаються в атмосферу – азоту оксиди, вуглецю оксид, ангідрид сірчистий, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, суміш насичених вуглеводнів С28 і суміш насичених і ненасичених вуглеводнів С14, пил неорганічний, з вмістом діоксиду кремнію в %: - нижче 20 (доломіт, цемент і ін.), пил неорганічний, з вмістом діоксиду кремнію в %: - 70-20 (шамот, цемент і ін.), пил абразивно-металічний (sio2, СaО, Сr2О3, fe2o3, al2o3 і ін.), метан, марганець і його сполуки (у перерахунку на діоксид марганцю), заліза оксид* (у перерахунку на залізо), ксилол, вуглеводні насичені С1219 (розчинник рпк-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, сажа, бутан, пропан, толуол, бенз(а)пірен, етилен, спирт етиловий, фенол та парникові гази – діоксид вуглецю та діазоту оксид.

Загальна кількість викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин на період проведення інвентаризації складає 147,80287 т/рік забруднюючих речовин та 6101,718 т/рік парникових газів.

Вказаний об’єкт належить до другої групи - об'єкти, які мають бути взяті на державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що потребують виконання не розробляються, так як джерела, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування відсутні. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів розроблені відповідно до інструкції про загальні вимоги до оформлення документів.

Пропозиції щодо умов,  які встановлюються в дозволі на викиди: не для одного з вказаних дозволених видів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не повинні перевищуватися встановлені значення. Інших викидів в атмосферу, що чинять суттєвий вплив на навколишнє середовище, бути не повинно. Не повинна змінюватися технологія виробництва та облаштування виробництва.

Всi виробничi процеси, що супроводжуються виділенням шкідливих речовин, повиннi  проводитися суворо з додержанням виробничих інструкцій та інструкцій з охорони праці.

Суб'єкт господарювання повинен направляти повідомлення в Державну екологічну інспекцію у Харківській області та Департамент захисту довкілля та природокористування ХОВА, після того, як відбувається щось з наступного: будь-який викид, який не відповідає вимогам Дозволу; будь-яка аварія, що може створити загрозу забруднення повітря або може потребувати екстрених заходів реагування. В повідомлені вказати дату та час такої аварії, привести докладну інформацію про те, що сталося, та заходи, прийняті для мінімізації викидів і для попередження подібних аварій в майбутньому.

Суб'єкт господарювання повинен ввести в дію і підтримати в дії процедури для визначення необхідних сфер підготовки персоналу, робота якого може здійснити суттєвий вплив на забруднення атмосферного повітря, повинна вестися відповідна документація про його підготовку. Персонал повинен мати необхідну кваліфікацію.

Пропозиції та зауваження щодо намірів отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від джерел викидів ТОВ «ВИРОБНИЧА КОМПАНІЯ «АВТОСТРАДА» приймаються в Харківській обласній військовій адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057) 700-05-62, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. протягом 30 календарних днів з 09.10.2023.