Про формування складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб
Відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб», оголошується про створення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Слобожанської селищної ради (далі —Рада).
Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Слобожанської селищної ради має бути постійно діючим консультативно – дорадчим органом, створеним з метою вирішення питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб, підтримки та захисту релокованого бізнесу на території Слобожанської селищної територіальної громади.
До складу Ради можуть входити громадяни України, яким виповнилось 18 років і які проживають на території Слобожанської селищної територіальної громади, в тому числі громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи на території Слобожанської селищної територіальної громади та/або є представниками від громадських об’єднань, в статуті яких визначено, що їх діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проектів у межах Слобожанської селищної ради.
Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих до Слобожанської селищної ради документів в електронній та / або паперовій формі:
1. Для громадян України, які проживають на території Слобожанської селищної територіальної громади та зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, необхідно подати наступні документи:
☑заява у довільній формі на Слобожанського селищного голову;
☑копія (скан-копія) документу, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт 1,2,11, (реєстрація) сторінки, або ID картка із додатком до неї, або є Документ, критерії якого підтримують використання мобільного додатку Порталу Дія);
☑мотиваційний лист громадянина України, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;
☑копія (скан-копія) довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, критерії якої підтримують використання мобільного додатку Порталу Дія;
☑копія документу про освіту (за наявності);
☑відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата;
2. Для представника від громадських об’єднань, в статуті яких визначено, що їх діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проектів у межах Слобожанської селищної ради подаються наступні документи:
☑заява у довільній формі на Слобожанського селищного голову;
☑мотиваційний лист від громадського об’єднання, в якому викладаються обґрунтування для обрання представника такого об’єднання до складу Ради;
копія (скан-копія) документу про освіту представника громадського об’єднання (за наявності);
☑відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти представника громадського об’єднання;
☑копія (скан-копія) документу, що посвідчує представника громадського об’єднання та підтверджує його громадянство України (паспорт 1,2,11, (реєстрація) сторінки, або ID картка та додаток до неї, або єДокумент, критерії якого підтримують використання мобільного додатку Порталу Дія).
👉Звертаємо вашу увагу на те, що до складу Ради може бути обрано не більше девʼяти громадян України, які мають статус внутрішньо переміщеної особи, трьох представника від кожного громадського об’єднання та виявив бажання увійти до її складу.
Строк повноважень складу Ради становить два роки з дати рішення про створення зазначеної ради.
💬Пропозиції щодо включення до складу Ради подаються до 02 жовтня 2023 року в електронній формі на офіційну електронну адресу Слобожанської селищної ради: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або у паперовій формі за адресою: вул. Миру, 7, смт. Слобожанське.