герб

На виконання виимог Кодексу Цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 року № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту» доручень та листів Харківської обласної військової адміністрації визначені завдання по забезпеченню оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій населення, особливо в умовах воєнного стану!

Департаментом цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації передані до Слобожанської селищної ради три комплекти систем оповіщення (сирена типу С40К (220) з блоком управління Р-220А-АБ-ІР65-СТ).

03 та 04 серпня 2023 року в смт. Слобожанське, с. Лиман, с. Шелудьківка були підключені електромоторні сирени та пристрої керування ними, із синхронізацією до територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Харківської області.  

Дані сирени спрацьовують автоматично і видають рівень звукового сигналу відповідно до технічних характеристик 120 +2 дБ (гучність зменшити або збільшити не можливо).

Сигнал «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» здійснюється шляхом звучання електросирени протягом трьох хвилин.

Сигнал «ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ» здійснюється шляхом безперервного звучання електросирени протягом 30-ти секунд.