title

З метою забезпечення життєдіяльності мешканців які проживають на території Слобожанської селищної ради під час несприятливих погодних умов та значних опадів снігу, для запобігання створення непередбачуваних ситуацій та унеможливлення травмування людей, всі підприємства, установи, організації міста, незалежно від форми власності, підпорядкування, виду діяльності та господарювання повинні оперативно прибирати сніг з тротуарів, прибудинкових та закріплених територій, під час ожеледиці забезпечувати посипання прибудинкових та закріплених територій піщано-соляною  сумішшю, при необхідності забезпечувати роботу з прибирання від снігу та льоду закріплених територій.

Також важливо, щоб власники авто дослухалися до нас і не паркували свої авто на проїжджих частинах, особливо вночі, коли триває прибирання снігу. Це, з одного боку, полегшить роботу для комунального підприємства, а з іншого – надасть можливість водіям вранці користуватися розчищеними від снігу дорогами.      

Нагадуємо, що відповідно до Правил благоустрою території Слобожанської селищної ради всі підприємства, установи, організації селища, власники або орендарі домоволодінь зобов’язані забезпечувати утримання власної та прилеглої території в належному стані. В зимовий період це: розчистка снігу, видалення снігово-льодяних утворень, усунення слизькості. Прибирання снігу і посипання тротуарів піщано-сольовою сумішшю необхідно проводити до 7 години ранку, у разі необхідності здійснювати протягом всього дня. Стаття 152 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає адміністративну відповідальність за порушення даних вимог. Штраф  становить від 340 до 1360 грн., а для посадових осіб та підприємців – у  розмірі від 850 до 1700 грн.


Слобожанська селищна рада.