1 17 14

У зв’язку з підвищенням температури повітря, настанням сухої вітряної погоди та веденням бойових дій на території Чугуївського району має місце висока ймовірність виникнення пожеж в природних екосистемах Національного природного парку «Гомільшанські ліси», а також в лісових масивах Державного підприємства «Зміївське лісове господарство», Державного підприємства “Скрипаївське навчально - дослідне лісове господарство Харківського національного аграрного університету м. В.В. Докучаєва”.

Слобожанська селищна рада інформує користувачів земельних ділянок, що примикають до вищезазначених лісових господарств та місцеве населення про наступне, що протягом пожежонебезпечного періоду згідно правил пожежної безпеки в лісах України, а особливо на території, що включені до території природно-заповідного фонду України забороняється:

  1. Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали)
  2. Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи.
  3. Відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди.
  4. Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнанні для цієї мети.
  5. Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я, тощо.

Окрім зазначеного, відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75 (із змінами) усі територіальні громади Чугуївського району включені до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Тому під час воєнного стану категорично заборонено відвідування та в’їзд до лісу громадян, що в свою чергу викликано небезпекою від вибухонебезпечних предметів, у зв’язку з обстрілами артилерією та РСЗО  та має на меті запобігти пожежам.

Також через небезпеку від вибухонебезпечних предметів у зв’язку з проведенням бойових дій на території Чугуївського району, Чугуївською районною військовою адміністрацією прийнято рішення про заборону купання на водних об’єктах Чугуївського району в тому числі і на території Слобожанської територіальної громади.

Бережіть себе та своїх близьких!