uvaga 1

Слобожанська селищна рада повідомлє, що  у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Державне підприємство «Національні Інформаційні системи» з 24 лютого 2022 року тимчасово призупинило роботу всіх Єдиних та Державних реєстрів Міністерства юстиції України, створення та функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України. Дане рішення було прийнято з метою недопущення будь-яких несанкціонованих дій з інформацією реєстрів зі сторони ворога.

Однією з найзатребуваніших послуг для мешканців нашої громади на сьогодні стала послуга з отримання свідоцтва про смерть. На жаль, Державний реєстр актів цивільного стану в Харківській області тимчасово заблокований. Інформацію про час відновлення роботи даного реєстру Слобожанська селищна повідомить додатково.

Відповідно мешканцям нашої громади стало проблематично отримати свідоцтво про смерть, свідоцтво про народження дитини та укласти шлюб.

Крім того, відсутність транспортного сполучення з м. Зміїв, де можливо отримати вкрай важливі документи, практично унеможливлює право громадян на ортимання даних послуг.

В результаті домовленості із Зміївським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Чугуївському районі  Харківської області Східного міжрегіонільного управління юстиції (м. Харків), працівники віділу ЦНАП Слобожанської селищної ради щоденно приймають документи, необхідні для отрмання свідоцтва про смерть (оригінал паспорта померлої особи та лікарське свідоцтво про смерть) та передають їх до Зміївського відділу ДРАЦС на опрацювання. Після чого, документи надходять до відділу ЦНАП для передачі громадянам.

Також повідомляємо, що послуги у сфері державної реєстрації нерухомого майна, бізнесу та реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання відновляться одразу після розблокування відповідних Єдиних та Державних реєстрів.

Отримати вичерпну інформацію щодо вищезазначених питань можливо за номером телефона 066-69-18-360, 099-782-79-70.