05 грудня 2021 року в с. Скрипаї, с. Шелудьківка, с. Мохнач та сел. Лісне пройшли громадські обговорення кандидатури старости Шелудьківського старостинського округу.

Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр нагадав присутнім про те, що відповідно до статті 54Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» з метою забезпечення представництва інтересів жителів населених пунктів Слобожанської селищної територіальної громади, що увійшли до її складу з адміністративним центром в смт. Слобожанське на засіданні 18 сесії 21 жовтня 2021 року депутатами ради були утворені 5 старостинських округів, один з них – це Шелудьківський старостинський округ з центром в селі Шелудьківка, що складається із: села Шелудьківка, села Скрипаї, села Мохнач, селища Лісне.

На підставі статті 54Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у старостинський округ повинен бути призначених староста, кандидатура якого попередньо погоджується на громадських обговорюваннях. За Законом кандидатуру старости пропонує селищний голова.

Кандидатура старости вважається погодженою з жителями населених пунктів, які входить до відповідного старостинського округу, якщо в результаті Громадського обговорення отримала підтримку у старостинському окрузі - із кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч - більше 17 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.

Загальна кількість жителів Шелудьківського старостинського округу, які мають право голосу на виборах складає 2793 особи.

На громадських слуханнях Шелудьківського старостинського округу були присутні 556 осіб.

Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр запропонував на розгляд присутніх на посаду старости Шелудьківського старостинського округу кандидатуру ЛИСАК ТЕТЯНИ МИКОЛАЇВНИ.

За результатами проведених в с. Скрипаї, с. Шелудьківка, с. Мохнач та сел. Лісне громадських слухань, кандидатуру Лисак Тетяни Миколаївни було підтримано 540 мешканцями (19,3 % від кількості осіб які  мають право голосу на виборах).

 Враховуючи результати громадського обговорення, 23 грудня 2021 року на засіданні ХХІ сесії Слобожанської селищної ради VIII скликання було прийнято рішення «Про затвердження на посаду старости Шелудьківського старостинського округу», відповідно до якого на посаду старости Шелудьківського старостинського округу затверджено Лисак Тетяну Миколаївну.

Бажаємо Тетяні Миколаївні професійних успіхів на новій посаді!