16 protu

:bangbang:bangban

 


 ???STOP НАСИЛЬСТВО, або ПРО СОЦІАЛЬНУ РОБОТУ У СЛОБОЖАНСЬКІЙ ГРОМАДІ НА ПОПЕРЕДЖЕННЯ ТА ПРОТИДІЮ

:bangbang::bangbang::bangbang:Щорічно з 25 листопада до 10 грудня включно в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», яка покликана привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, гендерного насильства та захисту прав жінок і чоловіків.
:pray:Саме з цією метою КУ “Слобожанський центр надання соціальних послуг” закликає до партнерського руху органи державної влади, місцевого самоврядування, загальноосвітні заклади, підприємства, заклади та установи, громадські організації. :100:Сьогодні, як ніколи, всім нам потрібно спрямувати зусилля до реалізації спільних заходів з викорінення проявів домашнього насильства, проведення профілактичних, консультаційних та інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення Слобожанської селищної ради з питань його попередження.
:sos::sos::sos:Лише з 1 липня 2021 року фахівцями із соціальної роботи Слобожанського центру надання соціальних послуг на повідомлення :rotating_light::rotating_light::rotating_light:правоохоронних органів та відділу соціального захисту населення Слобожанської селищної ради було здійснено 36 виїзди:car::car::car: до 22 родин:no_good:?:no_good:? де були зафіксовані випадки домашнього насильства. :heart::blue_heart:?:green_heart:Група фахівців Центру до складу якої увійшли психолог, юрист, фахівець з соціальної роботи та керівник відділення або провідний спеціаліст, постраждалим особам та їх кривдникам, при складанні акту визначення потреб, надавали первинну психологічну підтримку та інформували їх щодо можливостей отримання послуг інших суб’єктів соціальної роботи.:heart::blue_heart:?:green_heart:
???Необхідно зазначити, що кожному з постраждалих від насильства фахівці пропонують отримати психологічну підтримку та індивідуальні консультації психолога, допомогу інформаційного, правового характеру щодо того, як знайти безпечний вихід із складної ситуації.:pray::pray::pray:
???Сьогодні серед основних причин домашнього насильства більшість з наших співвітчизників назвають вживання алкоголю та наркотичних засобів, фінансові проблеми, мовчання постраждалих від насильства в побуті, психологічну та фінансову залежність від кривдника, а також інші. З врахуванням ряду зафіксованих випадків соціальні історії жертв домашнього насилля Слобожанської громади так само є типовими.???
:bangbang::bangbang::bangbang:З кожною родиною, в якій було скоєно домашнє насильство фахівці із соціальної роботи КУ «Слобожанський центр надання соціальних послуг» провели бесіду, а також кожній родині були надані одноразові інформаційні послуги щодо ведення здорового способу життя, налагодження емоційних контактів між членами родини та недопущення подібних конфліктів в подальшому.
:bangbang::bangbang:Наразі фахівці Слобожанського центру надання соціальних послуг продовжують роботу з запобігання насильства у громаді і наголошують, що діяльність Центру ґрунтується на принципах індивідуального підходу до кожної людини, гуманності, доступності, відкритості, законності, соціальної справедливості та відповідальності за дотримання етичних і правових норм. :pray::pray::pray:А послуги з інформування, консультування, первинної правової та психологічної допомоги надаються на безоплатній основі.:pray::pray::pray:
?:bangbang?:bangbang:?:bangbang:Тож, якщо вам стали відомі випадки жорстокого поводження з дітьми, або ви володієте фактами проявів будь якого насильства по відношенню до людини повідомляйте нам за телефоном: :phone:095-32-716-23. А у разі необхідності можна також звернутись до фахівців національної гарячої лінії запобігання насильству та захисту прав дитини за телефонами (безкоштовно) :phone: 0800 500 335 та :phone:386 (з мобільного)
:bangbang:Не будьмо байдужими до тих, хто поряд:bangbang:

Зміни до Паспортів бюджетних програм місцевого бюджету на 2024 рік від 25.04.2024

passport fin

Детальніше...

Залишилася невелика кількість не розподілених дров’яних печей з димоходом

Ogoloshenja

ОГОЛОШЕННЯ

для мешканців, які проживають у приватному секторі с-ща Слобожанське.

Детальніше...

Робота Слобожанської селищної ради щодо альтернативної системи опалення в селищі Слобожанське

герб

На протязі останніх 8 років перед Слобожанською селищною радою стоїть питання у необхідності та доцільності запровадження аварійної/альтернативної системи опалення в селищі Слобожанське.

Детальніше...

Лист складений мешканцями селища Слобожанське щодо створення альтернативного опалення

Лист, складений мешканцями селища Слобожанське та який в подальшому буде направлено до прем’єр-міністра України щодо створення альтернативного опалення, знаходиться в приймальні Слобожанської селищної ради. Бажаючим долучитися до звернення, звертатися до Слобожанської селищної ради за адресою: с-ще Слобожанське, вул. Миру, 7

Детальніше...

День пам’яті Чорнобильської трагедії!

19 квітня 2024 року Відділ освіти Слобожанської селищної ради отримав 192 ноутбука та 33 хромбука для організації дистанційного навчання учнів у закладах освіти громади

Комп’ютерна техніка надана Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міністерством освіти і науки України у координації з Харківською обласною державною (військовою) адміністрацією.

Дані девайси задовольнять критичну потребу у пристроях для дистанційного навчання дітей із вразливих категорій населення Слобожанської селищної територіальної громади та надаватимуться у тимчасове користування з метою забезпечення рівних можливостей доступу до освіти, а саме: діти-ВПО, діти з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, діти, позбавлені батьківського піклування .
Надана техніка забезпечить зручність участі здобувачів освіти у навчальному процесі в умовах воєнного стану та дозволить вчителям ефективно впроваджувати інноваційні методи навчання, підвищуючи якість освіти та розвиваючи компетентність учнів.
Детальніше...

Про можливість оздоровлення та відпочинку дітей Слобожанської громади віком від 7 до 18 років за рахунок бюджетних коштів у 2024 році у ДПУ «МДЦ Артек»

01

ДО УВАГИ БАТЬКІВ !

Слобожанська селищна рада інформує про можливість оздоровлення та відпочинку дітей Слобожанської громади віком від 7 до 18 років за рахунок бюджетних коштів у 2024 році у ДПУ «МДЦ Артек».

Детальніше...

ОГОЛОШЕННЯ   для мешканців, які проживають у приватному секторі сел. Слобожанське

Якщо Ви потребуєте дров’яну піч з димоходом, Ви маєте можливість її отримати безкоштовно.

В першу чергу печі будуть надаватися сім’ям у  складі яких зареєстровані особи з інвалідністю І-ІІ групи чи особи з інвалідністю ІІІ групи, яким 60+ років.

Необхідно до 26.04.2024 року надати до селищної ради (вул. Миру, 7, приймальня):

  • заяву довільної форми;
  • ксерокопію паспорту заявнику (перша сторінка та сторінка з реєстрацією), ксерокопію коду ;
  • сім’ї у складі яких зареєстровані особи з інвалідністю І-ІІ групи чи особи з інвалідністю ІІІ групи, яким 60+ років ксерокопію паспорту особи з інвалідністю (перша сторінка та сторінка з реєстрацією), ксерокопію його довідки МСЕК про групу інвалідності;
  • якщо особа ВПО - додатково ксерокопію довідки про взяття на облік ВПО.

Примітка:

- кількість печей обмежена.

З 23.04.2024 по 26.04.2024, 29.04.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в населеному пункті: с. Шелудьківка

Title

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин фахівцями Зміївської районної дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини з 23.04.2024 по 26.04.2024, 29.04.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в населеному пункті: с. Шелудьківка.

Детальніше...

Про встановлення розмірів разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”, у 2024 році

Title

З метою здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”, Кабінет Міністрів України Урядом прийнято постанову від 02 квітня 2024 року №369.

Детальніше...