zdoroveharchuvannia

З 01.09.2021 у закладах освіти повинне бути організоване харчування дітей відповідно до нових норм та Порядку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Згідно з новими вимогами до харчування дітей у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку передбачена можливість різних способів (власними силами закладу, кейтеринг, аутсорсинг, буфет) та форм (моно- або мультипрофільне меню, меню на вибір, шведський стіл) організації за новими нормами споживання різних продуктів з урахуванням виду закладу, термінів перебування дитини у закладі, прийому їжі, встановлені вимоги до асортименту буфетів, тощо.

Харчування повинне бути організовано на основі розробленого примірного чотиритижневого сезонного меню. Примірне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету дозволено використовувати після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. Без такого погодження дозволено використовувати меню, рекомендоване МОЗ.

Разом з цим, з урахуванням змін до вищевказаного документу, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2021 №871 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021р. №305” в разі наявності укладених до 7 квітня 2021 року договорів на постачання харчових продуктів або надання послуг з харчування, строк дії яких встановлено до 31 грудня 2021 року, до 01 січня 2022 року можуть застосовуватись чинні на теперішній час норми харчування, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 “Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”.

Відповідальність за планування та організацію харчування в закладах освіти, оздоровлення та відпочинку, матеріально-технічне забезпечення їдальні (харчоблоку), буфету, безпечність та якість сировини, харчових продуктів та готових страв, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів, виконання норм харчування, відповідність меню та асортименту буфету несе засновник (засновники), керівник відповідного закладу, а також постачальник (постачальники) харчових продуктів та/або послуг з харчування.

Питання дотримання вимог чинного законодавства при організації харчування дітей у закладах освіти знаходиться на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

 

Управління Чугуївського району

Головного управління

Держпродспоживслужби в Харківській області

Щодо проведення конкурсу

images

Громадська організація «Центр зайнятості Вільних людей» в межах Програми BLOOM: «Створення засобів для існування та можливостей для оптимізованих ринків», запрошує внутрішньо переміщених осіб, домогосподарства, постраждалих від війни, людей з інвалідністю, етнічні спільноти (зокрема ромів), ЛГБТІК+, малозабезпечених, ветеранів, жінок, які очолюють домогосподарства, багатодітні родини та домогосподарства з одним годувальником взяти участь у проєкті та отримати фінансову допомогу на відновлення втраченого через війну мікробізнесу або започаткування власної справи з метою розширення можливостей для заробітку.

Детальніше...

Відомість голосування голови та депутатів міської ради на засіданні LXXVI cесії Слобожанської міської ради VIII скликання від 22 жовтня 2025 року

Відомості голосування

від "22" жовтня 2025 року

Детальніше...

Внутрішньо переміщені особи та місцеві жителі вразливих категорій Харківської області можуть отримати від 1000 до 5000$ на розвиток власної справи

не агро

ВПО та місцеві жителі вразливих категорій Харківської області мають можливість отримати фінансову допомогу для відновлення втраченого через війну мікробізнесу, або започаткування власної справи з метою розширення можливостей для заробітку в межах Програми BLOOM: «Створення засобів для існування та можливостей для оптимізованих ринків», яка впроваджується ГО «Центр зайнятості Вільних людей».

Детальніше...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат, очікуваної вартості предмета закупівлі від 17 жовтня 2025 року

Предмет закупівлі

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат, очікуваної вартості предмета закупівлі  (відповідно до пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016р. №710 «Про ефективне використання державних коштів»  (зі змінами))

Детальніше...

Міжнародний тиждень профілактики отруєнь свинцем

 

tyzhden svynets

Щороку у жовтні світ відзначає Міжнародний тиждень профілактики отруєнь свинцем — ініціативу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). Її мета — привернути увагу до небезпеки свинцю для здоров’я людей, особливо дітей, та закликати до дій для зменшення його впливу, підвищити обізнаність населення та роботодавців про небезпеку свинцю, закликати бізнес відмовлятися від його використання, зокрема у фарбах і промисловості, заохотити до використання безпечних технологій і заміни свинцевих матеріалів на нетоксичні аналоги.

Детальніше...

Рак молочної залози – небезпека, яку не можна ігнорувати

rak mol zal

📌 Щорічно 20 жовтня відзначається Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози. Рак молочної залози є одним з найпоширеніших типів онкологічних захворювань серед жінок. Кожного року в Україні реєструється близько 15 тисяч нових випадків захворювань на рак молочної залози, від наслідків хвороби помирає близько 5 тисяч людей щороку. Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується.

Детальніше...

СТАТИСТИКА ТУБЕРКУЛЬОЗУ В УКРАЇНІ: ВЕРЕСЕНЬ 2025 РОКУ

Title

У вересні 2025 року в Україні зареєстровано 1159 людей з туберкульозом (ТБ):

  • 854 нових випадків* захворювання;
  • 251 пацієнт з рецидивом;
  • 54 — інші (серед них: люди, які відновили лікування; пацієнти після невдалого курсу лікування; пацієнти з невідомою історією попереднього лікування).
Детальніше...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі від 15 жовтня 2025 року

Предмет закупівлі

Інформація

про розміщення обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат, очікуваної вартості предмета закупівлі

 (відповідно до пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016р. №710 «Про ефективне використання державних коштів»  (зі змінами))

Детальніше...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі від 15 жовтня 2025 року

Предмет закупівлі

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат, очікуваної вартості предмета закупівлі

 (відповідно до пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016р. №710 «Про ефективне використання державних коштів»  (зі змінами))

Детальніше...

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі від 15 жовтня 2025 року

Предмет закупівлі

обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат, очікуваної вартості предмета закупівлі

 (відповідно до пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016р. №710 «Про ефективне використання державних коштів»  (зі змінами))

Детальніше...