увага

Ситуація з системою водопостачання та водовідведення в сел. Донець приймає критичний оберт!!!

Протягом тривалого часу Слобожанською селищною радою було вкладено значні кошти  на створення умов забезпечення мешканців сел. Донець послугами з водопостачання та водовідведення, які є основою життєзабезпечення  населеного пункту, а також подальшого утримання цих систем та комунального підприємства, що їх обслуговує.

Так, у 2019 році на утримання мереж водопостачання та водовідведення сел. Донець з селищного бюджету було виділено 1 223 000,00 грн., а також на виплату заборгованості по заробітній платі працівників КП «Донець», у зв’язку з отриманими збитками підприємства, - 725 300, грн.

У 2020 році на утримання вказаних мереж з селищного бюджету було виділено 123 000,00 грн. та  на виплату заборгованості по заробітній платі працівників КП «Донець», у зв’язку з отриманими збитками підприємства, - 841 600,00 грн.

Жоден інший населений пункт Слобожанської територіальної громади (до складу якої на сьогоднішній день входить 17 населених пунктів) не отримує такого розміру фінансову підтримку на забезпечення функціонування систем водопостачання та водовідведення, особливо в перерахунку на 1 мешканця.

Проте, неможливо створити гідні умови життя без дбайливого ставлення мешканців до створених матеріальних благ та відповідального виконання ними своїх обов’язків.

Все частіше стають випадки пошкодження елементів системи водовідведення через потрапляння до неї сторонніх предметів, не придатних для утилізації шляхом змивання в каналізаційну систему https://cutt.ly/BlU7r1Z. Це призводити до ще більших збитків комунального підприємства, у зв’язку з необхідністю проведення додаткових ремонтних робіт мережі, додаткового прочищення мережі, придбання нового насосного обладнання, що в цілому ставить під загрозу існування КП «Донець».

Проте, окрім цього, основною причиною збитковості КП «Донець» є заборгованість мешканців перед КП «Донець» за отримані комунальні послуги та КОЛОСАЛЬНІ ВТРАТИ ВОДИ В МЕРЕЖІ ВОДОПОСТАЧАННЯ сел. Донець. Так, за  повідомленнями КП «Донець», у 2020 році такі втрати склали 45% (29 496 куб.м.)!!!!!!! тобто, у грошовому виразі - близько 433 500,00 грн.

Вищевказані показники свідчать про факт безпідставного споживання питної води (минаючи прилади обліку споживання води) мешканцями сел. Донець, кажучи простіше – КРАДІЖКИ.

Ситуація що склалася є неприпустимою та змушує КП «Донець» та Слобожанську селищну раду вживати рішучих та жорстких методів боротьби з боржниками та пошуку джерел втрат питної води в мережі шляхом проведення рейдів та відключення домогосподарств, стосовно яких виникає підозра у несанкціонованому водоспоживанні.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що у зв’язку з безвідповідальним ставленням значної кількості мешканців сел. Донець до користування послугами з водопостачання та водовідведення, що призводить до вищевикладених обставин, СТАЄ ПИТАННЯ ПОДАЛЬШОГО ІСНУВАННЯ МЕРЕЖІ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ В СЕЛ. ДОНЕЦЬ.

Привітання Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря до Дня медичного працівника!

452910154 895448112623850 7613466788588940824 nСьогодні, напередодні святкування Дня медичного працівника, Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр привітав медичних працівників Слобожанської селищної територіальної громади з їх професійним святом.

Детальніше...

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля філії «Зміївське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України»

BIG Logo Lisy

Департамент екологічної оцінки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України повідомляє, що 25.07.2024 відповідно до вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» (далі - Закон) ФІЛІЄЮ «ЗМІЇВСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО» ДЕРЖАВНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЛІСИ УКРАЇНИ» розпочато процедуру оцінки впливу на довкілля шляхом розміщення в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля (далі - Повідомлення), стосовно планованої діяльності «Спеціальне використання лісових ресурсів у порядку проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів» (реєстраційний номер справи - 8793).

Відповідно до частини другої статті 4 Закону повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, оголошення про початок
громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, інформація про висновок з оцінки впливу на довкілля та рішення про провадження планованої діяльності (із зазначенням органу, номера та дати їх прийняття) оприлюднюються шляхом розміщення на веб-сайті Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля із зазначенням дати офіційного оприлюднення документа, адресної розсилки згідно з абзацом п’ятим частини десятої цієї статті, а також шляхом оприлюднення на офіційних веб-сайтах районних державних адміністрацій та на офіційних веб-сайтах і дошках оголошень органів місцевого самоврядування територіальних громад, що можуть зазнати впливу планованої діяльності.

Детальніше...

Відключення електропостачання 29.07.2024 року

Blackout

У зв‘язку з виконанням планових ремонтних робіт відбудеться відключення електропостачання за наступними адресами:

Детальніше...

LIV сесія Слобожанської селищної ради VIII скликання

Sesija

від 18 липня 2024 року

Детальніше...

Про скасування особливого режиму захисту рослин па території Слобожанської селищної територіальної громади Чугуївського району Харківської області

герб

Слобожанська селищна рада Чугуївського району Харківської області оприлюднює розпорядження №165 від 23.07.2024 року "Про скасування особливого режиму захисту рослин па території Слобожанської селищної територіальної громади Чугуївського району Харківської області":

Детальніше...

Поради операторам щодо зберігання харчових продуктів в умовах відключень систем електропостачання

2

Наразі в умовах війни в регіонах України відбуваються систематичні відключення світла які негативно впливають на виробництво та реалізацію харчових продуктів. Без світла не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися. При недотриманні температурних режимів зберігання харчові продукти можуть стати небезпечними для споживання.

Відповідно до вищезазначеного, Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області звертає увагу операторів ринку харчових продуктів на необхідність забезпечення безперебійних режимів зберігання харчових продуктів, щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я споживачів.

Звертаємось до операторів ринку з метою максимально забезпечити належні умови, зокрема дотримання температурного режиму під час зберігання харчових продуктів. Важливо, щоб знеструмлення не застало Ваш заклад зненацька. Рекомендуємо заздалегідь подбати про альтернативні засоби електроенергії, по можливості придбати бензинові або дизельні генератори, портативні електростанції тощо.

Детальніше...

З 22.07.2024 до 25.07.2024 року на переважній території області очікується надзвичайна пожежна небезпека (найвищого 5-го класу)

1

За прогнозом Харківського регіонального центру з гідрометеорології, з 22.07.2024 до 25.07.2024 року на переважній території області очікується надзвичайна пожежна небезпека (найвищого 5-го класу). Через це значно зростає загроза виникнення пожеж. У першу чергу загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах, які важко виявити у початковій стадії.

Детальніше...

З 23.07.2024 по 26.07.2024, 29.07.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу

фотоматеріали

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин фахівцями Зміївської районної дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини з 23.07.2024 по 26.07.2024, 29.07.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в населеному пункті: с. Геніївка, с. Шелудьківка .

Просимо власників тварин забезпечити належні умови за місцем утримання тварин для проведення щеплення проти сказу.

Також власники тварин для здійснення щеплення проти сказу можуть звернутися до Зміївської дільниці ветеринарної медициниХарківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини за адресами: вул. 92-ої Бригади, 10, м. Зміїв, Чугуївського району, Харківської області, тел. 0574734363, провулок Кошового Олега, 9, с. Шелудьківка, +380992442326, +380999304329. Графік роботи: Пн-Чт з 8.00 до 16.45, Пт з 8.00 до 15.45, Сб-Нд -вихідні.

Детальніше...

Профілактика сальмонельозу

Title

Сальмонельоз – гостре зооантропонозне інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми – сальмонели. Сальмонели мають здатність не лише стійко зберігатися в зовнішньому середовищі, а й розмножуватись в продуктах харчування, зокрема в м’ясних та молочних продуктах.  Зараження відбувається переважно харчовим шляхом та контактно-побутовим. Переважно зараження людини відбувається через продукти харчування – яйця, рибу, м’ясо птахів, тварин, а також готові продукти, що не підлягають термічній обробці – салати, фрукти, кондитерська продукція, пиво.

Детальніше...

Інформація щодо наявності лікарських засобів станом на 22.07.2024 року

Medical

Детальніше...