1200px DPSДецентралізація влади як складова державної політики регіонального розвитку є однією з визначальних у порядку денному реформ в Україні. Вона створила підґрунтя для укорінення кардинальних інституційних перетворень, підвищення якості життя громадян та має велике значення для продовження секторальних реформ.

Виконання зазначених цілей потребує зміцнення фінансової незалежності територіальних громад. Основним інструментом, за допомогою якого територіальні громади здійснюють свої функції, є місцеві бюджети. Одним із суттєвих джерел їх наповнення являються податки і збори.

Повнота та своєчасність надходження податків і зборів, в першу чергу, залежать від сумлінності платників податків. Також велику роль відіграє налагодження роботи з протидії тіньовому сектору економіки, пошук і реалізація резервів, оптимізація бази оподаткування.

Головне управління ДПС у Харківській області утворено на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України і являється органом виконавчої влади, до функцій якого належить контроль за своєчасністю надходжень податків і зборів, здійснення реєстрації та обліку платників податків, здійснення адміністрування податків і зборів, організація роботи з погашення податкового боргу суб’єктів господарювання, здійснення сервісного обслуговування платників та інше.

З метою збільшення рівня добровільної сплати податків Головне управління ДПС у Харківській області систематично проводить інформаційно- роз’яснювальні кампанії щодо податкових питань. У рамках їх проведення організовуються засідання «круглого столу», зустрічі з платниками податків, семінари, у тому числі, на платформі ZООМ.

Також повідомляємо Вам, що Державною податковою службою України та Головним управлінням ДПС у Харківській області створені власні офіційні сторінки у соціальних мережах, де розміщується актуальна та оперативна інформація про податки.

Більше актуальної та оперативної інформації про податки можна дізнатись за посиланнями!

Фейсбук Головного управління ДПС у Харківській області

https://www.facebook.com/tax.kharkiv/

Инстаграм Головного управління ДПС у Харківській області

https://instagram.com/tax_service_kharkiv?igshid=1xds1xww4cz3w

Telegram-канал Головного управління ДПС у Харківській області

https://t.me/tax_service_kharkiv

Ютуб канал Головного управління ДПС у Харківській області

https://youtube.com/channel/UCGy-uqZFkX1eHcHGZBL5VOQ

1

2

Привітання Слобожанського селищного голови Дмитра Діхтяря до Дня медичного працівника!

452910154 895448112623850 7613466788588940824 nСьогодні, напередодні святкування Дня медичного працівника, Слобожанський селищний голова Дмитро Діхтяр привітав медичних працівників Слобожанської селищної територіальної громади з їх професійним святом.

Детальніше...

Повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля філії «Зміївське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України»

BIG Logo Lisy

Департамент екологічної оцінки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України повідомляє, що 25.07.2024 відповідно до вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» (далі - Закон) ФІЛІЄЮ «ЗМІЇВСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО» ДЕРЖАВНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЛІСИ УКРАЇНИ» розпочато процедуру оцінки впливу на довкілля шляхом розміщення в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля (далі - Повідомлення), стосовно планованої діяльності «Спеціальне використання лісових ресурсів у порядку проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів» (реєстраційний номер справи - 8793).

Відповідно до частини другої статті 4 Закону повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, оголошення про початок
громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, інформація про висновок з оцінки впливу на довкілля та рішення про провадження планованої діяльності (із зазначенням органу, номера та дати їх прийняття) оприлюднюються шляхом розміщення на веб-сайті Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля із зазначенням дати офіційного оприлюднення документа, адресної розсилки згідно з абзацом п’ятим частини десятої цієї статті, а також шляхом оприлюднення на офіційних веб-сайтах районних державних адміністрацій та на офіційних веб-сайтах і дошках оголошень органів місцевого самоврядування територіальних громад, що можуть зазнати впливу планованої діяльності.

Детальніше...

Відключення електропостачання 29.07.2024 року

Blackout

У зв‘язку з виконанням планових ремонтних робіт відбудеться відключення електропостачання за наступними адресами:

Детальніше...

LIV сесія Слобожанської селищної ради VIII скликання

Sesija

від 18 липня 2024 року

Детальніше...

Про скасування особливого режиму захисту рослин па території Слобожанської селищної територіальної громади Чугуївського району Харківської області

герб

Слобожанська селищна рада Чугуївського району Харківської області оприлюднює розпорядження №165 від 23.07.2024 року "Про скасування особливого режиму захисту рослин па території Слобожанської селищної територіальної громади Чугуївського району Харківської області":

Детальніше...

Поради операторам щодо зберігання харчових продуктів в умовах відключень систем електропостачання

2

Наразі в умовах війни в регіонах України відбуваються систематичні відключення світла які негативно впливають на виробництво та реалізацію харчових продуктів. Без світла не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися. При недотриманні температурних режимів зберігання харчові продукти можуть стати небезпечними для споживання.

Відповідно до вищезазначеного, Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області звертає увагу операторів ринку харчових продуктів на необхідність забезпечення безперебійних режимів зберігання харчових продуктів, щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я споживачів.

Звертаємось до операторів ринку з метою максимально забезпечити належні умови, зокрема дотримання температурного режиму під час зберігання харчових продуктів. Важливо, щоб знеструмлення не застало Ваш заклад зненацька. Рекомендуємо заздалегідь подбати про альтернативні засоби електроенергії, по можливості придбати бензинові або дизельні генератори, портативні електростанції тощо.

Детальніше...

З 22.07.2024 до 25.07.2024 року на переважній території області очікується надзвичайна пожежна небезпека (найвищого 5-го класу)

1

За прогнозом Харківського регіонального центру з гідрометеорології, з 22.07.2024 до 25.07.2024 року на переважній території області очікується надзвичайна пожежна небезпека (найвищого 5-го класу). Через це значно зростає загроза виникнення пожеж. У першу чергу загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах, які важко виявити у початковій стадії.

Детальніше...

З 23.07.2024 по 26.07.2024, 29.07.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу

фотоматеріали

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що з метою профілактики сказу в домашніх тварин фахівцями Зміївської районної дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини з 23.07.2024 по 26.07.2024, 29.07.2024 року будуть проводитись профілактичні щеплення собак та котів проти сказу в населеному пункті: с. Геніївка, с. Шелудьківка .

Просимо власників тварин забезпечити належні умови за місцем утримання тварин для проведення щеплення проти сказу.

Також власники тварин для здійснення щеплення проти сказу можуть звернутися до Зміївської дільниці ветеринарної медициниХарківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини за адресами: вул. 92-ої Бригади, 10, м. Зміїв, Чугуївського району, Харківської області, тел. 0574734363, провулок Кошового Олега, 9, с. Шелудьківка, +380992442326, +380999304329. Графік роботи: Пн-Чт з 8.00 до 16.45, Пт з 8.00 до 15.45, Сб-Нд -вихідні.

Детальніше...

Профілактика сальмонельозу

Title

Сальмонельоз – гостре зооантропонозне інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми – сальмонели. Сальмонели мають здатність не лише стійко зберігатися в зовнішньому середовищі, а й розмножуватись в продуктах харчування, зокрема в м’ясних та молочних продуктах.  Зараження відбувається переважно харчовим шляхом та контактно-побутовим. Переважно зараження людини відбувається через продукти харчування – яйця, рибу, м’ясо птахів, тварин, а також готові продукти, що не підлягають термічній обробці – салати, фрукти, кондитерська продукція, пиво.

Детальніше...

Інформація щодо наявності лікарських засобів станом на 22.07.2024 року

Medical

Детальніше...