01

Усім власникам державних актів права власності на землю старого зразка необхідно привести у відповідність до чинного законодавства документи щодо земельних ділянок та отримати кадастровий номер.

Проте державні акти старого зразка є чинними і так само є підтвердженням Вашого права власності на земельну ділянку.

Під поняттям “державний акт про право власності на землю старого зразка” Держгеокадастр має на увазі державний акт, виданий з 1993 до 2004 року.

Він червоного (рожевого)  кольору і таким земельним наділам кадастровий номер не присвоювався.

Відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр»  кадастровий номер земельної ділянки – це індивідуальна, що не повторюється на всій території України, послідовність цифр та знаків, яка присвоюється земельній ділянці під час її державної реєстрації і зберігається за нею протягом усього часу існування.

За відсутності  кадастрового номера власник ділянки фактично не має права розпоряджатися нею: дарувати, здавати в оренду, продавати, тощо. Внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки дасть змогу державі забезпечити належний захист права власності громадян на землю.

Тож, власники земельних ділянок, які мають державний акт на землю «старого» зразка, мають перевірити свою ділянку на наявність кадастрового номеру та подбати про його присвоєння в разі відсутності. Оскільки,  на період  дії правового режиму воєнного стану доступ до Публічної кадастрової карти закритий,  перевірити інформацію щодо кадастрового номеру можна звернувшись до спеціалістів відділу з земельних та екологічних питань Слобожанської селищної ради.

 Консультації з даного питання можно отримати по старостинським округам- за місцем розташування земельних ділянок та за тел.05747-52409.